Referenties

MAASWATER: ENGINEERING EN SERVICE BEDRIJF VOOR INDUSTRIËLE WATERZUIVERINGEN

Marcel Winkel, Directeur-eigenaar Maaswater:

“Als dienstverlenende servicepartner zijn wij gewend om voorkomende vragen van klanten zo snel en goed mogelijk op te lossen. Zo waren we altijd druk, maar niet altijd met de juiste dingen.  Vanuit een nieuw strategische plan heeft Paul ons laten zien wat onze werkelijke toegevoegde waarde is. Daardoor besteden we onze tijd veel efficiënter. Het nieuwe strategische plan is gemaakt vanuit een uitvoerige inventarisatie van de onze wensen en bedrijfshistorie, gekoppeld aan de klanttevredenheidsanalyse. We richten ons nu op de klanten die onze kwaliteit en toegevoegde waarde echt waarderen. Het is veel duidelijker wat wel en wat niet tot ons productaanbod behoord. Met als gevolg dat we veel vaker bezig zijn met het oplossen van problemen en dat is onze echte passie. Daarmee winnen we ook nieuwe klanten.”

“Om klanten nog uitgebreider te kunnen helpen zijn we, met collega leveranciers, een aantal nieuwe samenwerkingen gestart en zo is er een netwerk rondom de klantbehoefte ontstaan.”

“Paul helpt ons ook met de organisatie inrichting. Het werk is nu beter verdeeld over de medewerkers. Daarmee komen de verschillende talenten binnen het bedrijf beter uit de verf. Onze klanten zijn tevredener en wij ook.”

ELEKTROTECHNISCH INSTALLATEUR VOOR INDUSTRIE EN UTILITEIT

Johan Coolen, Operationeel directeur SPIE Van de Meerakker:

Ons bedrijf heeft enkele omvangrijke transformatieprocessen doorgemaakt. Dergelijke processen vragen veel energie om de resultaten ook daadwerkelijk te realiseren. Paul zijn meerwaarde zit in zijn kwaliteit om uit te zoomen op het diepere probleem in plaats in te zoomen op de symptomen.

Paul zijn werk is te typeren door de kernwoorden: Marktgericht, Mensgericht en Meerwaarde.

ENGINEERINGBUREAU

We willen groeien, maar niet alle kanten op. Paul heeft dat goed aangevoeld door te beginnen met een inventarisatie bij de huidige klantenkring. Daaruit hebben we geleerd waar onze talenten overlappen met de waardering van klanten. We zien nu wat onze klanten echt in ons waarderen. Nu zijn we veel beter in staat om te focussen op dat wat we echt met passie doen. Maar nog veel belangrijkere is het feit dat daaruit meteen duidelijk werd hoe onze nieuwe klanten er uit zien. Paul heeft een marketing en sales-plan gemaakt wat op alle bovenstaande punten aansluit en onze activiteiten richting geeft.


Quickscan Klanttevredenheid € 1900,-

Je huidige klanten zijn de beste ambassadeurs voor nieuwe klanten! Tevreden klanten, blijven klant. En ze vertellen het door! We interviewen een aantal klanten met een beproefde vragenlijst en maken een praktisch rapport met aandachtspunten: wat moeten je zeker blijven doen en wat moet verbetert worden. Dit geeft altijd houvast voor beslissingen voor nu en later.

Quickscan Verkoopplan € 750,-

Moeite met het werven van nieuwe klanten? We nemen de huidige marketing- en sales-strategie samen door en bekijken de lange en korte termijn doelstellingen (ook als die alleen maar in het hoofd zitten). Daarna maken we een praktisch plan met direct uitvoerbare acties voor morgen!